Gyorsmenü

A tudomány kritériumai workshop beszámoló

2017. november 9-én, csütörtökön rendezte meg a Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Üzleti Tudományok Intézete a 2017-es Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében a „A tudomány kritériumai” című mini workshopot és konferenciát, mely rendezvényen megközelítőleg 35-40 fő vett részt.

Dr. Zéman Zoltán intézetigazgató úr köszöntőjét követően, Dr. Lehota József professzor úr (MTA doktora, Doktori iskola vezető) előadást tartott a tudományos megismerés gazdasági kapcsolatáról. Elemezte és bemutatta a tudományterületek közötti hierarchiát és kapcsolódási pontokat, külön kitért a módszertani  szinergiákra. Vázolta a tudomány jövőirányú szerepének kihívásait, és külön felhívta a figyelmet a nemzetközi kapcsolódásban rejlő lehetőségekre.

Előadását követően bemutatásra került a Stratégiai pénzügyi controlling és menedzsment című könyv (az Akadémiai Kiadó megjelenítésében).  Dr. Zéman Zoltán vázolta a könyv mondanivalójának fő koncepcióját és lényegi kérdéseit, valamint válaszolt a feltett kérdésekre.